Almänna åsikter om rollerna

Köket

Husmor Ada Richardsson
Pronomen: Hon
Spelas av: Emma Kleviam(Matfunktionär)
Kristen
Chef över köket. Mycket pålitlig.

Kökspiga Fröken Clara
Pronomen: hon
Spelas av: Emma Öhrström (Funktionär för kök och smink)
Kristen

Kvinna från Alvesta som flyttade till trakten som ung. Man kan se henne göras sig i ordning på fredagar och lördagar för att gå ut och roa sig efter arbetet.

Köksdrängen Elis Ivarsson
Pronomen: Han
Spelas av: Myke Ripa (Funktionär)
Kristen

Sköter även hämtning och lämning av posten.

Kökspigan/Chaufför Fröken Ingrid
Pronomen: Hon
Spelas av:  Frida Laestander (funktionär för kök och bil)
Utbildad förare i Kvinnliga Bilkåren, arbetar i köket och med bilar, kan ibland behöva tjänstgöra utanför gården. Ogift och med en avslappnad attityd till det mesta.

 

Junior Oscarsson & Satan/Lucifer
Pronomen: han

Spelas av Anders Edgar

Junior är vaktmästaren Mariannes yngre bror som är lite sär.

Lucifers manifestation har haft en sexuell relation med den absolut majoriteten av häxorna innan de fyllde 20 år. Finns närvarande överallt där det finns sataniska häxor som bekänner sig till honom och hedrar honom.

 


Administration

Kommendanten: Britt-Marie Larsson
Pronomen Hon
Spelas av: Caroline Sjövall
Kristen
Gick in i militären 1935, så fort det blev lagligt med väpnad tjänst för kvinnor. Ogift.
Det går rykten om att Kommendant Larsson haft relationer med mer än en intagen på Ästad gård trots att hon själv omplacerade Menige Bjärn på precis samma grunden. Å andra sidan blev Meniga Bjärn och häxan Amelie Carlsson påkomna när Amelie blev gravid.

Administratör Ingild Henriksson.
Pronomen: hon
Spelas av: Anna Malmer
Kristen
Har en militär utbildning. Gift med Doktor Karsten Henriksson, lägret läkare som bor här var fjärde vecka. Lojal till Kommendant Larsson men också nitisk i sitt dokumenterande och det finns en risk att hon har papper på allt möjligt. Är också sekreterartypen som hämtar kaffe och gör småärenden. Det är även hennes ansvar att hålla ordning på brevgången och Elis involvering i denna. Det är henne man pratar med om man behöver byta rum.

Administratör Greta Ingvarsson
Pronomen: hon
Spelas av: Marie Louise Sjögren
Kristen
Upptränad till att kunna leverera rätt material i rätt tid och att uppfylla alla krav på punktlighet. Är civilanställd i försvaret. Utöver sitt arbete när Greta också ett djupt intresse av traditionell häxtro och de ritualer som är en del av många häxors liv oavsett om de är kristna, traditionellt häxtroende eller djävulsdyrkande satanister. Hon håller också i den dagliga gymnastiken tillsammans med den nyanställde Sjuksköterskan Alice Bjärn. Är inte heller främmande till att dra fram musik och ordna lite dans.

Vaktmästaren Marianne Oscarsson
Pronomen hon
Spelas av Karin Edman (huvudarrangör).
Vaktmästare som lyssnar på allas berättelser. Har nycklar överallt. Agerar sympatiskt gentemot alla. Går i byxor och rutiga skjortor och är en väldigt praktiskt och okrånglig person. Ser vid behov till att post och telegram kommer iväg på Ingilds vägnar. Hennes yngre bror Junior arbetar också på gården.

Vakter

Korpral Linnea Arneflo
Pronomen hon
Spelas av: Karin Gustavsson
Kristen
Hon anmälde sig till försvaret 1935 när det blev lagligt för kvinnor att ha väpnad tjänst. Hon är nationalist precis som sin far. Följer med stor självklarhet order, men har inget emot att behandla andra som medmänniskor, när hon är ur tjänst. Förlovad med en man ingen av er träffat, som hon åker till på permissioner.
Det var hennes menige Samuel Bjärn som gjorde häxan Amelie Carlsson gravid . Hon och Kommendanten drev igenom en snabb omplacering vilket resulterade i en hungestrejk som varade fram tills att Amelie och Menige Bjärn fick upprättat en kontakt.

ViceKorpral Märsta Johansson
Pronomen: hon
Spelas av: Yvonne Thalén
Kristen
Märsta är en mycket rutinstyrd människa som föredrar när varje dag är den andra lik. Hon har dessutom konservativa värderingar och är äldst bland vakterna. Hon är ingen driven karriärsmänniska utan har nått sin rang genom att vara pålitlig och ärlig i sitt uppsåt.
På Ästad har Märsta tjänstgjort sedan öppnandet den 14 september 1939. Varje gång schemat ska förändras är det vanligaste att det är Märsta som protesterar mot detta.
Märsta är en av de som insisterar på att häxor som trilskas och inte följer regler eller vanemässigt bryter mot gårdens rutinerna skall hanteras nere i källaren.
Det finns ändå icke-militärer Märsta har ett gott öga till och kanske till och med någon skötsam häxa hon inte hade haft något emot att bli nära vän med om omständigheterna vore annorlunda.

Menig Christian Frostvang
Pronomen han
Spelas av: Björn Thalén
Kristen
Tjänstgjort sedan 13 september 1939 på Ästad Gård utan permission och är rätt illa omtyckt. Tycker om att kontrollera de intagna på Ästad Gård och hur väl de följer de regler som finns uppsatta. Den som inte följer de uppsatta reglerna ska straffas. Han säger ofta att de intagna ska vara Hela, Rena, Friska, Hälsosamma och nyktra.
Under hungerstrejken hade inte Frostvang tvekat att tvångsmata de intagna om ordern hade getts. Menig Eriksson och Menig Frostvang spenderar det mesta av sin tid tillsammans.

Menig Gunnar Eriksson
Pronomen han
Spelas av: Martin Rydberg Heden
Kristen
Tjänstgjort sedan 14 september 1939 på Ästad Gård. Gunnar är extremt rutinbunden. Andra meniga kan dock störa sig på detta och misstolka det som att Gunnar är lite bakom flötet och oflexibel. Han kan ha sina åsikter om att vara omgiven av kvinnor av alla sorter, en del positiva och en del mindre positiva. Kvinnor i militären är bra såhär i beredskapstid, men sen ska de bli hemmafruar för det är säkert det dom ändå vill. Menig Eriksson och Menig Frostvang spenderar det mesta av sin tid tillsammans.
Gunnar är en av de som ofta får bära/släpa intagna som inte går självmant till duschen, eller läkarundersökningarna eller till arbetet.
Värst är motsättningarna mellan samtliga medlemmar i arbetsgrupp 5 och menige Eriksson. Arbetsgrupp 1, kan däremot få uppskattande kommentarer från Gunnar.
Det gör Gunnar obekväm när kvinnor visar ilska eller gråter och det kan leda till att han blir mer brysk i stressade situationer.

Menig(rekryt) Lena Engström
Pronomen hon
Spelas av: Britt-Inger Johansson
Kristen
Lena har har tjänstgjort på Ästad Gård sedan september 1941 och var en av de fyra nyanlända vakterna som tog med sig influensa till gården. Menig Engström försöker vara så tjänstvillig som möjligt mot sin Kommendant, Korpral och Vicekorpral vad gäller alla order. Hon är ofta den som övervakar när internerna duschar på morgnarna och brukar styra upp så det inte blir för mycket bråk.
Verkar ha ett gott öga till häxan Inga Frisk.

Menig 6(rekryt) Asp Nilsson
Pronomen han
Spelas av: Terje Walberg
Kristen
En av fyra nyanlända vakter och en av de som antagligen spridde influensan.
Menig Nilsson har ett väldigt tydligt och korrekt språk.
Han har tjänstgjort på Ästad gård sen september 1941 och kom alltså hit väldigt nyligen.
Menig Nilsson Verkar uppskatta Menig Eriksson rutinbundenhet, men ogillar hans höga röst och har beklagat sig över detta. Han håller också med Menig Frostvang i hans filosofi om att man ska hjälpa andra att vara disciplinerade. Han är också mycket stoisk och kan stå ut med den värsta sortens behandling från både andra militärer, överordnade och mer provocerande interner.
Dock kan han hetsats till övervåld mot de intagna när han är med de andra vakterna.

Menig(rekryt) Göran Andersson
Pronomen: han
Spelas av: Niklas Henningsson
Göran har tjänstgjort på Ästad gård sedan september 1941 och är därmed nyanländ. Han är speciellt intresserad av det medicinska arbetet och de rutiner som finns för att hålla de intagna friska trots att de är så trångbodda. Minsta avvikelser kan leda till en ny epidemi likt den som inträffade när de fyra rekryter var nyanlända. Det är möjligt att han kännr sig skyldig över influensan?
Han har på kort tid haft mycket att göra med de sataniska häxorna: Lily och Dagny. I början tog han dem inte på allvar, med det verkar som att han allt mer börjat komma förbi det.

Menig (rekryt) Cleo Lennartsson
Pronomen hon.
Spelas av: Anna Sandberg
Kristen
Menig Lennartsson har tjänstgjort på Ästad gård sen september 1941. Hon tog värvning tidigare men har haft andra placeringar som ej varit på häxgårdar. Cleo kan också tidvis uppfattas som väldigt stel, nästan nervös runt häxor, som att hon bär på en hemlighet hon inte känner sig säker på kommer hållas hemlig i närheten av magiska personer.


Sjukvårdsgruppen

Doktorn Karsten Henriksson
Pronomen han
Spelas av: Qla Zetterberg
Har varit Lägerläkare i södra sverige sedan 1939. Delar likt resten av sjukvårdsteamet sin tid mellan Ästad och tre andra Häxgårdar: Sjöviken, Öja och Långaåsen.
Hans fru är administratören Ingild Henriksson här på Ästad, men deras gemensamma son brukar vanligtvis vara hos släktingar även om han varit på besök förr. Doktor Henriksson har ett gott samarbete med Alfhild Jonsson om hennes elterapi och har jobbat länge med sjuksköterskan Emilia Linnesel.
Det ryktas att Syster Hilda och Doktor Karsten har haft ett kort förhållande med varandra under skoltiden, innan han träffade sin fru Ingild.
Förra året i augusti utbröt en hungerstrejk under vilken sjukvården blev inringda när de egentligen var på Häxgården Sjöviken.
När han fick möjlighet att nyanställa valde han den nyutbildade sjuksköterskan Alice Bjärn. Detta visade sig vara Samuel Bjärn, pappan till Amelie Carlssons barn, syster.

Första Sjuksköterska Doris Enström
Pronomen hon
Spelas av: Siri Arvidsson
Den veliga.
Kristen
Hon anses vara snäll, men ombytlig och inte ha några allt för bestämda åsikter. Men anledningen till att hon anses vara den mjukaste och snällaste av sjukvårdarna är att sidan hon byter till i en konflikt är den sidan som håller på att förlora, så hon kan vara en bra resurs att hitta stöd hos. Hon kan säkert ha hört ett och annat. Och bara för att hon är snäll innebär det inte att hon inte är fysiskt stark, hon är trots allt första sjuksköterska.
Delar likt resten av sjukvårdsteamet din tid mellan Ästad och tre andra läger: Sjöviken, Öja och Långaåsen.

 

Sjuksköterska Alice Bjärn
Pronomen: hon
Spelas av: Karolina Staël
Den nye.
Kristen
Innan Ästad Gård:
Alice är den av sjuksköterskorna som avslutat sin sjuksköterskeutbildning mest nyligen. Hon rekryterades då till Doktor Henrikssons grupp. Hon kom med de nya ideerna om daglig gymnastik.
Alice har även en bror, Samuel Bjärn, som är militär och hade en placering på Ästad gård när gården öppnade 1939. Menige Bjärn blev dock omplacerad efter att ha gjort en av de intagna, Amelie Carlsson, gravid. De har inte jobbat samtidigt på Ästad häxgård. Alice har på grund av Samuels snedsteg en liten brorson på gården.

Specialistsjuksköterska Hilda Jonsson.
Spelas av: Karin Rappe
Den Besatta.
Ateist
Utbildad specialistsjuksköterska, mötte Doktor Henriksson när de studera ihop och det ryktas att de hade ett kortare förhållande då. Hilda jobbade först inom psykvården där hon kom i kontakt med elterapin som hon sedan tog med sig till jobbet som assistent på det rasbiologiska institutet.
Undersöker gärna de olika positiva effekterna av elterapi. Elterapi minskar lusten att använda magi som besvärar en del av de intagna och ger dem smärtor och obehag. Flera av häxorna har gått med på att prova elterapin.
Delar likt resten av sjukvårdsteamet sin tid mellan Ästad och tre andra läger: Sjöviken, Öja och Långaåsen.


 Helarnas Hall
Helare ses som en Svensk resurs och har egentligen lov att ta vilken tjänst de vill, men bara om den blir godkänd av svenska staten. Detta leder till att många helare placerats på Häxgårdar. Helarnas närvaro är tvåfaldig:

1. Deras närvaro minskar risken för att skador ska bli så allvarligt att en Häxa ska behöva sjukhusvård utan det lokala sjukvårdsgruppen ska klara av den basala sjukvården.
2. Deras ständigt återkommande arbete med att förstärka de runor som varje inspärrad häxa bär och förstärka ritualen som omger gården.

Den professionella: Margareta Lindberg
Pronomen hon
Spelas av: Maija Korhonen
Häxtro
Den Professionella: Även helare behöver administration och även om de ofta arbetar i en internt platt organisation så tycker Margareta att det behövs ordning och reda. Men stöter man sig med Margareta kan det hända sig att vissa personer kan bli omflyttade lite efter hennes eget huvud. Margareta och Ann-Britt har tjänstgjort på Ästad Gård sedan runt 13 september 1939. Det är dom som upprättat den magiska barriär som håller häxor kvar på insidan. Under ett allvarligt sjukdomsfall i april 1940 när inte sjukvården var på plats och som inte heller kunde invänta svetsades Margareta och hennes kollega Ann-Britt samman och nu lämnar de helst inte varandras sida. Det var Margareta som skrev och bad om en tredje helare till Ästad, vilket ledde till att Anton kom i slutet av sommaren. Margareta har också ett speciellt förhållande med häxan Majken Jansson som varit väldigt sjuk i influensan. Om en häxa inte kommer till inspektionen av sin runa kommer Margareta vara den som jagar ner en.

Djurälskaren: Ann-Britt Andersson

Pronomen: hon
Spelas av : Alex Tjusing
Häxtro
Hade helst av allt velat bli djurvårdare eller veterinär men då Helare måste få Statligt godkännande när de påbörjar en tjänst blev det istället vård av människor. Tidigare placering på ett vårdhem inne i Helsingborgs stadskärna. Verkar tycka bättre om djur än om människor. Men har gjort ordentliga kraftansträngningar både vid ett akut sjukdomsfall, vid hungestrejken och nu senast under influensaepedemin för sina medmänniskor.
Hon verkar ha ett intresse för den nyanlända Maj Abevin, som tills nyligen levde i en stuga i skogen.

Den borttynande: Anton Sandberg
pronomen: han
Spelas av: Mattias Tauson
Kristen
Den nyaste helaren på Ästad häxgård. Anton anlände i slutet av sommaren, i tid för att hjälpa till vid ett stort utbrott i influensa/bronkit i september. Anton satt uppe långa nätter och tog hand om de sjuka, och blev återigen själv väldigt dålig jämfört med Margareta och Ann-Britt som klarade av de långa skiften mycket bättre.
Nu på Ästad gård tjänstgör han ofta under doktorn när sjukvården är på plats var fjärde vecka och har fortfarande bra och dåliga dagar beroende på vad de gör tillsammans. De dagar han har huvudansvar med att förnya runor är alltid de dagar han verkar piggast.


Häxor

Arbetsgrupp 1 – De skötsamma

Johanna Bengtsson
Pronomen hon
Kristen
Spelas av: Maria Sillén
Johannas familj är relativt välbeställda och skickar ett och annat till henne brevledes. Hon har även en make som tjänstgör till sjöss och som hon nästan skryter om som hon har tät kontakt med brevledes.
Det är många intagna som är skyldiga Johanna gentjänster på grund av föremål som hon kunnat få tag på åt dem.

Gertrude Lind
Pronoun: hon
Spelas av: Niina Jurvelin
 Kristen
Gertrude älskar vackra saker och om hon hade haft tillgång till sin magi hade hon brukat den till att göra världen till en vackrare plats. Hon kommer från ett hem fyllt av kärlek och oroar sig mycket för sina föräldrar. Avskuren från sin magi drabbas hon då och då av en depression men hon älskar att samla vackra saker och skapa nytt från dem. Hon letar efter passion, något som åter kan tända hennes låga. Gertrude verkar först och främst respektera Gertrude, mer än de andra medlemmarna i hennes arbetslag.

Sweetheart – Alice Melbin och son
Pronomen: hon
Spelas av: Frida Jacobson med bebis
Häxtro
När order 79 gick i effekt gick Alice under jorden och bodde runt hos ett antal män och kvinnor som kunde tänka sig att gömma en aktiv häxa. 1940 tog dock hennes häxtur slut och soldater dök upp och slog henne i järn. Alice gjorde inte motstånd, i alla fall inte så att det märktes. Alice kom till Ästad gård gravid den 24 december 1940 utan att veta om det. den 1 juli 1941 födde hon en son. Alice har inlett tre olika förhållanden i Ästad, efter varandra och hon har behandlat dem väl. Senaste förhållandet var med Gunborg Åstestedt i arbetsgrupp 2. Just nu är Alice dock ej i ett förhållande men ger gärna relationsråd till den som ber om det.

Astrid Manneblom
Pronomen hon
Spelas av: Sara Zackrisson Andersson
Kristen
Bästa vän med Bertil Nilsson. De fick sina krafter samtidigt. När Astrid och hennes pojkvän fick veta att de skulle interneras valde de att blixt-förlova sig. De har velat brevledes fram och tillbaka om de ska försöka ordna med en vigsel på Ästad eller om de ska vänta på att du ska få komma ut. Strax innan lajvet får Astrid dock ett brev med upprörande nyheter samtidigt som hon nyligen blivit osams med Bertil.

Bertil Nilsson
Pronomen han
Spelas av: Jacob Ordeberg
Kristen
Astrid Manneblom är hans bästa vän.
Det ryktas att Bertil jobbat aktivt på att få bort sina runor och sedan blivit påkommen och samtidigt har han och Berit blivit osams. Han kan kanske behöva en ny bästa vän.

Arbetgrupp 2

Majoriteten i gruppen är influerade av den intelligenta och karismatiska Gunborg, gruppens naturliga ledare som också tills nyligen hade en relation med Alice Melbin. De är också hemgrupp till den viljestarka Ingemar, som vägrar prata med ickehäxor.

Gunborg Åsestedt
Pronomen hon
Spelas av: Nikoline Gilså
Kristen
I det vanliga livet är hon rik och det sägs att hon använt sin magi för att bli rik. Men hon är dessutom läskigt smart. Hon sprider en skön stämning i sin arbetsgrupp. Hon har nyligen avslutat en relation med Sweetheart, Alice Melbin i arbetsgrupp 1.

Inga Frisk
Pronomen hon
Spelas av: Clara Linderland
Häxtro
Inga var inledningsvis en av de lugnare häxorna på gården som dock fått allt sämre humör allt eftersom månaderna, och nu åren har gått. Nu för tiden sitter ofta med en sjuksköterska eller helare under måltiderna för att inte ställa till med för mycket problem under måltiderna när hon har en dålig dag.
Men oavsett hur stressad Inga än är har alltid Gunborg Åsestedt en lugnande inverkan på henne och hon tyr sig mycket till sin grupp. Har ett visst inflytande över vakten Lena Engström.

Mutisten: Ingmar Blomqvist
Pronoun: he
Played by: Drew Harpunea
Follows traditional Witch faith
Ever since he was arrested in 1939, Ingmar is defiantly refusing to speak to anyone who is not a another interned witch. He hates the camp management. He refuses to participate in any medical investigations, even when he falls sick and needs their help. He has been forced to undergo Medical treatment several times.
The camp management has given up on trying to communicate with him and find out anything about what he thinks and instead just treats him as cattle that has to fed, activated and then herded back into the house.
Ingmar does have friends, and they are even pretty protective of him, often speaking in his place if need be.
The healers, especially Ann-Britt Andersson, treat him as live stock when they renew the runes. Sometimes he just sit there, accepting being manhandled, sometimes he fight them and the guards have to assist.
He often hides “good to have”-things in various places. Sometimes these hidden thing have been discovered and he or others have been punished for it.

Flickan från skogen: Maj Abevin
Pronomen hon
Spelas av: Saara Kantti
Traditionell Häxtro
Maj hittades nyligen i skogen när man egentligen sökte efter hennes mormor och den dolda stuga där hennes mormor bodde. Maj är helt nyanländ sedan förra fredagen och ingenting med hennes kläder, utseende eller frisyr är tidsenligt enligt någon sorts mode. Det gör henne till en främmande fågel och ett lätt offer. Hon vet inte riktigt hur man ska tala med folk och kan verka både stel och gammeldags i tilltalet. Samtidigt ömmar vissas hjärta för henne som person och andra är bara nyfikna på hur det är utanför Ästad Gårds staket. Speciellt Helaren Ann-Britt Andersson har varit en god lyssnare.

Margit Edgren
Pronomen hon
Spelas av: Johanna Boklund
Kristen
Har jobbat som vikarierande historielärare i sin hemstad och är en av de få på gården som är på en djupare nivå införstådd med varför order 79 infördes. Hon delar gärna med sig av sina kunskaper kring häxhistoria och kan verka märkligt accepterande över åtgärder som andra häxor finner oacceptabla. Hennes kunskaper om äldre magi skulle kunna utgöra ett hot men om hon omsatt den i praktiken är det något hon skött väldigt snyggt.

Arbetslag 3 – Om Mödrar och barn

Viola Karlsdotter
Pronomen hon
Spelas av: Anna-Lisa Gustavsson
Arbetslag 3
Kristen
Viola är gift och har döttrar som bor och på olika ställen i Sverige, då hennes man inte kan ta hand om dem alla när hon är internerad. Hennes yngsta dotter har nyligen blivit tonåring och bor fortfarande med sin far, Violas man. 
Viola var en av de som hungerstrejkade 1940 när fadern till den intagna häxan Amelies barn fick omförflyttning med omedelbar verkan. Säger ofta: “O, Himmelens skapare” för att betona när saker är bra eller dåliga.

Märta Johansson
Pronomen hon
Spelas av: Josefine Isaksson
Arbetslag 3
Häxtro
Nyanländ, anländer ingame.
Den härdade veteranen, placerades Under Order 79 i september 1939 först med sin mor Siv på Häxgården Ängfallet. Märta och hennes mor Siv kommer från en liten by. På grund av att hennes mors höga ålder var modern kapabel att göra våldsamt magiskt motstånd när det dök upp eskort som skulle föra dem till uppsamlingsplatsen i Västerås efter att varken Märta eller Siv hörsammat kallelsen som Order 79 inneburit. Som en konsekvens av motståndet blev Siv och Märta placerade på en straffgård inom häxgårdssystemet. När Siv omflyttades av hälsoskäl separerades hon och Märta. Bakgrunden innebär också att Märta är nyanländ tillsammans med Maj Abevin (Flickan från skogen).

Fadern – Jakob Holm
Pronomen han
Spelas av: Janusz Maxe
Arbetslag 3
Häxtro
Far till Eva Nyberg
Jakobs mor, Evas farmor var en sk svag häxa och jämfört med henne är Jakob en stark häxa trots att han är man. Enligt tradition borde detta betyda att Eva är relativt svag. Jakob var en av de som hungerstrejkade 1940. Han förbjöd din dotter att delta i hungerstrejken men Eva strejkade ändå.

Amelie Carlsson med son
Pronomen hon
Spelas av: Emma Feldmanis med son
Amelie har ingen nära familj kvar i livet. Hon upptäcktes ha inlett en relation med en vakt på Ästad, Menige Samuel Bjärn. När den sexuella relationen mellan Samuel och Amelie uppdagades i febriari 1940 fick han en omplacering med omedelbar verkan. Dock anställdes hans syster Alice Bjärn senare i sjukvårdsgruppen. Den abrupta omplaceringen orsakade en Hungerstrejk bland flera av de internerade som identifierade sig med separationen från eventuella partners och sina familjer. Snart kommer dessutom Amelie och hennes son att skiljas åt enligt de regler som finns på Häxgårdarna.

Dottern – Eva Nyberg
Pronomen: hon
Spelas av: Leo Cronander
Arbetslag 3
Häxtro
Dotter till Judith Holm. Judiths mor var en sk svag häxa och jämfört med henne är Evas mor Judith en stark häxa. Enligt tradition borde detta betyda att Eva själv är relativt svag. Dock internerades hon vid så ung ålder att ingen egentligen vet hennes styrkenivåer. Hon deltog i hungerstrejken 1940 mot din mors uttalade vilja, en källa till konflikt mellan dem.

Arbetslag 4 – brustna på mitten

Dagny Eriksson
Pronomen hon
Spelas av: Maja Hansson
Arbetslag 4
Satanisk häxtro
Dagnys kärlek i sitt liv är medhäxan Lily.
Hon har en stabil romantisk relation med Lily Åkbalk och mycket av deras starkaste magi innan 1939 har de gjort tillsammans. Hon är en öppet Djävulsdyrkande Satanist. Dessutom tycker både Dagny och Lily om att provocera både med hur de klär sig, smyckar sig och beter sig. De är dessutom öppna mot häxor att de gärna introducerar dem till den sataniska häxtron och återintroducerar dem för Lucifer. Av Dagny och Lily är Dagny den mer mogna.
Vakten Göran Andersson verkar vara facinerad av Dagny och hennes partner.

Lily Åkbalk
Pronomen hon
Spelas av: Elli Engström
Arbetslag 4
Satanisk häxtro
Lily har en stabil romantisk relation med Dagny (Dionysus) Eriksson och mycket av deras starkaste magi innan 1939 har de gjort tillsammans. Lily är mycket stolt över Dagny och skryter ofta om henne och allt hon kan. Säger ibland att även Lucifer är närvarande på Ästad gård, så som han är på alla platser där sataniska häxor tillber honom och håller sitt ord till honom. Hon säger också att hon gärna “visar” den häxa som är villig.

Ester Olsson
Pronomen hon
Spelas av: Cecilia Redner
Traditonellt häxtroende
Ester är extra viljestark i många häxors ögon, och fler än en har ett gott öga till henne och hade gärna fått hennes uppmärksamhet. Hon har heller aldrig pratat om att hon skulle ha någon fästman utanför Ästad gård, eller visat något intresse för någon speciellt innanför gårdens gränser. Dock är hon god vän med Elizabeth Lindberg trots alla dennes brister.

Elisabeth Lindberg
Pronomen hon
Spelas av: Linda Berntsson
Kristen
Elizabeth är en ganska småsint, långsint och avundsjuk person. Trots det är Ester Olsson och hon nära vänner. Resten av er skulle hon nog lätt hämnas på och ge ett tjuvnyp eller sätta dit om ni kom i hennes väg. Kanske har detta redan hänt och någon av er går och ruvar på hämnd?

Prästdottern Doris Ulvaeus
Pronomen hon
Spelas av: Hanna Modin
Kristen
Kommer från en prästfamilj som var engagerade i kampen mot häxmotståndarna inom Svenska Kyrkan. Redan på 1600-talet finns det spår av ingifta häxor i familjen och det är den blodslinjen som gett Doris hennes kraft, som hon innan interneringen använde till de Kristna mysterierna. Öppet och tydligt kristen och försöker hon vara snäll mot både de anställda och sina medfångar och lydig gentemot Ästad Gårds regler. Doris anser fullt ut att man ska Älska syndaren, hata synden och ett exempel på detta är hennes vänskap med Astrid från den ökända arbetsgrupp 5.Doris har även valt att ändå umgås öppet med Dagny och Lily.

Arbetslag 5 – de dysfunktionella
Den starkaste – Sonja Berg.
Pronomen hon
Spelas av: 
Traditionellt Häxtroende

Skulle i ett slagsmål klå vilken som helst på Ästad Gård, så länge den andre var ensam. Drottningen av skolgården som barn. Ogift på grund av ointresserad av män. En mobbare även på ÄStad Gård. Som i lediga eller uttråkade situationer väljer att hacka på Den Svagaste, Majken Jansson och dessutom gärna lämpar över sina arbetsuppgifter på henne. Hennes närmaste medmobbare är Benjamin Magnusson (en svag manlig häxa som invandrat till sverige i vuxen ålder) och den invandrade finska häxan Barbro Wallin som suttit av ett fängelsestraff.

 Beth Magnusson
Pronomen: hon
Played by: Tindra Englund
Judendom
Hon föddes i england, men hennes familj flyttade runt mycket på grund av oroligheterna i europa och hon har bott både i polen och danm,ark med sin familj innan de kom till Sverige. Hon säger sig inte riktigt “tro” på magi och det okkulta och identifierar sig inte själv som häxa, även om alla dokument säger emot henne. Hon väljer oftast Sonjas sida i en konflikt och agerar ofta extra muskler. Men om hon kan kommer Beth slinka undan. Hennes vana att inte vårda sina runor har blivit en del av hennes permanenta dokumentation.

Barbro Wallin
Pronoun: she
Played by: Amanda Gardfors Granberg

Follows Traditional witch faith
Has been serving a prison sentence in an ordinary women’s prison for armed robbery. Spent a lot of time in solitary confinement. In 1939, at the very end of her prison sentence Order 79 came into effect and instead of being released she was sent to Ästad Farm. With the progress of the war in Finland this might have been a blessing in disguise.
Barbro is part of Sonjas crew.

Astrid Adrup – Sluter upp bakom Sonja
Spelas av: Alec Ahlqvist
Kristen/Häxtroende
Kommer från en väldigt kristen familj som har tagit avstånd från henne på grund av att hon är häxa. Sonja, Benjamin och lite Barbro ger henne den lojalitet och stöttning Astrid saknat i tonåren.

Den svagaste – Majken Jansson.
Spelas av: Anneli Friedner
Traditonell Häxtro
Majken är en synnerligen svag häxa. Hon skulle inte utgöra ett hot på utsidan, men ändå är hon här på grund av Order 79. Majken är Lydig under både Ästad gårds regler och de godtyckliga regler Sonja (Den starkaste) sätter upp. Majken har även fått flera privata och värdefulla ägodelar stulna, där ibland ett alldeles nytt läppstift hon fått i posten.
Majken har också varit svårt sjuk under influensaepedemin och sover nu i ett sovrum som ska vara extra tyst och extra rent samt följer ett speciellt schema med vilostunder för att återfå sin styrka.
Diplomats
Here under the “Bring our Witches home” – act.

The Feminine – Jennifer Audrey Daugherty
Pronoun: she
Played by: Camilla Mörn
Christian
One of two Brittish diplomats looking for witches with a brittish heritage. Gives of a feminine vibe.

The Masculine – Addie Christian Fry
Played by: Kevin Blank
Religion: Christian
One of two Brittish diplomats looking for witches with a brittish heritage. Gives of a masculine vibe.

 

 

Extraroller/ Spelas ej

Andra Sjuksköterska Emilia Linnesel
Pronomen hon
Spelas av:
Den strikte.
Innan Ästad Gård: När Emilia studerade till sjuksköterska hade hon sin praktik tillsammans med Doktor Henriksson och de kom bra överens. Hade inte Doktor Henriksson funnits hade Linnesel antagligen inte haft möjlighet att arbeta som sjuksköterska inom häxgårdsystemet. Sjuksköterska Linnesel anser att regler är till för att följas, och gör som läkaren säger. Hon må ha egna tankar om det men hon utför sitt arbete och sin plikt.
Betonar vikten att bli kallad för sin yrkestitel, sjuksköterska och reagerar negativt om hon blir refererad på något annat vis.
Delar likt resten av sjukvårdsgruppen sin tid mellan Ästad och tre andra läger: Sjöviken, Öja och Långaåsen.

Propagandafilmare

Propagandafilmare: Hedvig Johannesson
Pronomen hon.
Spelas av:
Religion: Kristen
En av Två filmare med ett uppdrag att dokumentera arbetet på Ästad Gård med hjälp av filmkamera och intervjuer. Uppdragsgivaren är Försvarstabens avdelning för särskilda insatser.

Propagandafilmare: Ebba Junker
Spelas av:
Religion: Kristen
En av Två filmare med ett uppdrag att dokumentera arbetet på Ästad Gård med hjälp av filmkamera och intervjuer. Uppdragsgivaren är Försvarstabens avdelning för särskilda insatser.